Galceava in paradis

sâmbătă, 6 februarie 2010 ·




















Draga cititorule, vreau sa te pun in tema cu o situatie delicata aflata pe glob la ora actuala. Tin sa te anunt ca tot ce scriu aici este documentat atent, nimic nu e vrajeala.
Este vorba de o insula, se numeste Pitcairn.
O sa pun la sfarsit referintele, ca sa nu stau sa te plictisesc cu date neinteresante, o sa sarim direct la concluzii.
Insula asta e populata, are mai putin de 50 de locuitori. Ai citit bine, 50.
Din astia 50, vreo 9 lucreaza in guvern. Unu e preot. Sunt 3 copilasi si probabil vreo 10 pensionari. Sau mai multi pensionari, ideea e ce sunt doar 15 oameni productivi acolo. Forta de munca din tara respectiva.... 15.
In 2004 parca, a fost un scandal acolo, vreo 6 barbati au fost judecati pentru viol si agresiuni sexuale, sex cu minore, etc. Rezultatul procesului a fost ca toti au ajuns la puscarie. Cu ocazia asta au construit puscarie pe insula. Dupa ceva vreme, dandu-si seama femeile de pe insula ca toti barbatii in putere sunt la puscarie, au dat ordonanta si i-au eliberat pe majoritatea. Mai putin unu. Dar umbla vorba ca nici ala nu mai e in puscarie si ca e in arest la domiciliu. Tin sa mentionez ca toata insula e lunga de 1km. Deci oricum ala nu are unde sa fuga.
In fine, acum v-am pus in tema cu situatia.
Acum sa analizam restul datelor. Dupa cum vezi, in poza sunt majoritatea locuitorilor acestei tari. Cine lipseste? Pai evident, cel care le-a facut poza, ala din puscarie si oficialii care probabil sunt prea ingamfati sa apara in aceeasi poza cu plebea.
Toti sunt neamuri intre ei. Nu stiu daca se vede din poza, dar va garantez eu ca asa e. Tu daca ai fi pe o insula cu alti 49 de insi nu i-ai face neamuri pe toti? Mai ales daca cea mai apropiata forma de civilizatie e la minim 2000km?
Ca sa argumentez de ce sunt neamuri toti, iti spun asa pe scurt: pe insula exista o singura linie telefonica. Toti au ATV-uri. Toate casele au internet. Unul din ei are o masina 4x4 (cu uleiul original, benzina originala in ea). Nu exista aeroport, nu exista port, singura modalitate de a ajunge acolo e sa te duci cu barcuta.
Si cum cu barcuta nu merge 2000km, tre sa urci barcuta intr-un vapor si sa il convingi sa o ia pe acolo.
Exista o scoala pe insula. Dar nu exista decat 3 copii. Nascuti in ani diferiti.
Exista un politist. care e si ofiter de imigrari si vames. Exista legi, constitutie, ca sa ajungi acolo iti trebuie viza.
Nu exista spital sau doctor, nu exista boli venerice (ca altfel mureau toti). Nu stiu cum se descurca totusi cu contraceptia, e un mister....
Magazinul e deschis 4 ore pe saptamana, barul e deschis 3 ore pe saptamana, joia.
Deci ce poti sa faci acolo? in afara de sex?
Economia iti imaginezi cum e, au 4 stupi, prind ceva pesti si culeg niste banane. Vanzarea de timbre a scazut vertiginos. In toata istoria insulei exista doar doi insi care au obtinut cetatenia. Sot si sotie. Sotia probabil l-a pacalit pe ala sa se mute acolo, stiind ca e rost de combinatii.
Acum te provoc la un exercitiu de imaginatie:
- cum isi educa aia copilu
- cum intalnesc oameni noi
- de unde isi cumpara benzina
- daca se strica atv-ul cine il repara
- cati bani iti trebuie sa traiesti toata viata acolo
- cum ar arata un ziar local?
- cum iti cauti un loc de munca acolo?
- cum cuceresti insula? (si de ce?)
referinte:
http://en.wikipedia.org/wiki/Pitcairn_Islands
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/pc.html
http://www.lonelyplanet.com/pitcairn-island

2 comentarii:

Dolan spunea...
6 februarie 2010 la 17:01  

Chestii profunde :D
Sa va vad.
Strangem 4 comentarii?

Anonim spunea...
18 februarie 2010 la 16:24  

Foarte tare!
Cum s-or descurca exhibitionistii?

Pe cine ați vota ?

Casa mea este castelul meu

"...un om nu trebuie să fie atât de bogat încât să poată cumpăra pe altul, dar nici atât de sărac încât să se lase cumpărat..."

Elora

Elora

Ochelari cu lentile speciale

Ochelari cu lentile speciale

Bella

Bella

Spre Lună

Spre Lună

Ghiță

Ghiță

Bella

Bella

Funky

Funky

Brăduțul

Brăduțul
eXTReMe Tracker