Indoctrinarea celor mulți...

sâmbătă, 3 octombrie 2009 ·



Se duc multe lupte pentru impunerea religiei în școli, să tâmpim copiii de mici. În locul unei materii care să prezinte la modul neutru doctrinele și istoria marilor religii, copiii din școlile românești sunt indoctrinați cu dogmele și aserțiunile unei singure religii – ortodoxia, religia viitorului…
Este revoltator să li se impună copiilor prin forță ce anume să gândească, ce idol să venereze și care este adevărul absolut și de necriticat.
Enoriașii au să-mi spună:
- Păcătosule !
Eu am să le răspund:
- Să-mi sugeți pw@la !
Eu știu că dragostea pentru Dumnezeu nu poate fi impusă, bănuiesc că ceea ce ne povestește bunica, educația religioasă a mămicii e mai puternic întipărită și înțeleasă, față de ceea ce încearcă școala. ( Sfat dat de către o profă de religie eleviilor dintr-o clasă de a VI-a : dacă o să mergeți duminică la biserică, aveți câte un 10 )…
Cred în Cel de Sus, Cel ce se uită la acest serial de lung metraj; un serial de succes pe acolo pe Sus, intitulat sugestiv “Pământ” – se uită și râde, se uită și plânge – nu-i vine să creadă că el e regizorul.
În fine, indignarea mea față de fețele palide, pardon, fețele bisericești, a venit în clipa când peridându-mi pașii prin centrul orașului am auzit pasaje din slujba de duminică...
Mă, aștia sunt tâmpiți!?! Și am facut o piruetă. Tiiii, nicio biserică. Am mai facut vreo 150 de metri și am dat de grandomania bisericii din Făgăraș...
Ce boxe și-au tras, de ascult ce prorocește seiful(sună urât hoț ) bisericii, în secțiunea centru, sectror credință și speranță într-o viață mai bună...
Dacă beția și curajul, nesimțirea și indiferența, curajul și impertinența mă ajutau să montez asemenea boxe în centrul orașului, să le pornesc înspre audiție la o oră atât de matinală, nu știu zău ce articol din codul penal se inventa special pentru mine, chiar dacă aș fi oferit spre audiție Vivaldi – Allegro non molto
De ce se cheltuie atâta bănet pe proiecte care nu reprezintă decât grandoarea Bisericii Ortodoxe? Cu ce ajută Făgărașul sau locuitorii Făgărașului construcția acestui junghi arhitectural?
O sa fim mai protejați spun unii. Protejați de cine? De ce? Nu tot ceea ce se întâmplă este voia Domnului? Cam ipocriți.
Și încă ceva: cine crede că asta vrea Dumnezeu de la noi?
Cum ar arăta o competiție acerbă între bisericile din oraș? Având în vedere numărul mare de biserici, față de locuitori... dacă mai punem la socoteală că avem atei în oraș, apoi minoritățile etnice, mai sunt și pocăiții... ar rămâne cam puțini ortodoxi pentru câte biserici avem... deci clar că ar exista competiție
Catedrala “Sf. Ioan Botezătorul” vă oferă un Paște de vis, o slujbă de o calitate inreproșabilă.
Scenă, sunet și lumini asigurate de DJ. Padre, va cânta LIVE părintele Ioan Ciocan.
Vinul cu etichetă personalizată, pâinea produsă în brutăriile personale, vor încălzi atmosfera.

Au stricat aspectul orașului.

Cetatea Făgărașului a fost și reprezintă orașul, dar cu ea nu ține nimeni. În ea cine crede? Ea nu poate oferi viață dincolo de moarte…

2 comentarii:

Evir11... spunea...
3 octombrie 2009 la 23:52  

mera, mare dreptate ai...

Dan spunea...
5 octombrie 2009 la 16:59  

n-ai cu cine ma, urmeaza sfaturile din biblie, le e frica de prietenu lor imaginar. pardon, de "prietenul" lor.

Pe cine ați vota ?

Casa mea este castelul meu

"...un om nu trebuie să fie atât de bogat încât să poată cumpăra pe altul, dar nici atât de sărac încât să se lase cumpărat..."

Elora

Elora

Ochelari cu lentile speciale

Ochelari cu lentile speciale

Bella

Bella

Spre Lună

Spre Lună

Ghiță

Ghiță

Bella

Bella

Funky

Funky

Brăduțul

Brăduțul
eXTReMe Tracker