Functii word ...

luni, 1 decembrie 2008 ·


Precum glumele, legendele urbane şi ameninţările cu viruşi, sfaturile despre funcţiile programului Microsoft Word, mai puţin cunoscute publicului larg sau nedocumentate, dau naştere periodic unor mesaje pe Internet prin care utilizatorii sunt invitaţi să descopere tainele programelor lui Bill Gates. Una dintre acestea este funcţia =rand(), care poate fi folositoare în anumite circumstanţe.

Pe mess am primit un mesaj în care eram îndemnat să deschid un document nou în Word şi să scriu comanda =rand(200,99), după care să apăs tasta "Enter". Acţiunea genera un text de peste 200 de pagini, în care se repeta obsesiv o propoziţie "The quick brown fox jumps over the lazy dog". "Microsoft e gata să plătească milioane pentru cel care poate oferi explicaţia", se mai arăta în mesajul trimis .

În realitate nu este vorba despre niciun premiu, ci despre o glumă virtuală, pentru că "rand" este o funcţie care are ca scop umplerea unei pagini cu text când se doreşte crearea unui template şi observarea cum ar arăta acesta cu un text. Datele din paranteză au următoarele semnificaţii: 200 este numărul de paragrafe introduse, iar 99 numărul de propoziţii din acelaşi paragraf. Aceste numere pot fi modifcate după bunul plac, însă 200 şi 99 sunt limitele maxime pentru numărul de paragrafe, respectiv propoziţii, care pot fi introduse cu o singură comandă.

Cât despre propoziţia folosită, "The quick brown fox jumps over the lazy dog", aceasta este celebră pentru că foloseşte toate literele alfabetului.

1 comentarii:

LAILON spunea...
1 decembrie 2008 la 10:45  

no ase si ma lasi sa vb ca prostu....

Pe cine ați vota ?

Casa mea este castelul meu

"...un om nu trebuie să fie atât de bogat încât să poată cumpăra pe altul, dar nici atât de sărac încât să se lase cumpărat..."

Elora

Elora

Ochelari cu lentile speciale

Ochelari cu lentile speciale

Bella

Bella

Spre Lună

Spre Lună

Ghiță

Ghiță

Bella

Bella

Funky

Funky

Brăduțul

Brăduțul
eXTReMe Tracker